Używamy plików cookie, aby pomóc użytkownikom w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie odpowiadających poszczególnym kategoriom zgody znajdują się poniżej.
Pliki cookie sklasyfikowane jako „niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do włączenia podstawowych funkcji witryny....
Niezbędne pliki cookie mają kluczowe znaczenie dla podstawowych funkcji witryny i witryna nie będzie działać w zamierzony sposób bez nich. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację osoby.
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać pewne funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób użytkownicy wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o metrykach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia użytkownika dla odwiedzających.
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania użytkownikom spersonalizowanych reklam w oparciu o strony, które odwiedzili wcześniej, oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowej.
DANE ADRESOWE:
ZURAD Sp. z o.o.
ul. Stacyjna 14
07-300 Ostrów Mazowiecka
Poland
KRS Sąd Rejonowy w Białymstoku,
XII Wydział Gospodarczy KRS,
NIP: 7591615138
Numer KRS: 0000211833
REGON: 551331204
BDO: 000003672
Kapitał zakładowy: 3.650.000,00 zł
Koncesja MSWiA: Nr B-043/2005
KONTAKT
tel.:+48 29 64 42 610
kom.:+48 604 549 530
fax.: +48 29 746 25 31
www.zurad.com.pl
e-mail: sekretariat@zurad.com.pl
SZYBKIE DANE
Kontenerowa Kuchnia Polowa KKP-200 – kontener żywieniowy nowej generacji o wysokiej wydajności z możliwością automatycznej dekontaminacji
jest wysoko wyspecjalizowaną mobilną kuchnią, w której każdy element wyposażenia ma swoje miejsce usytuowania, wynikające z obowiązujących przepisów sanitarnych, bezpieczeństwa i ergonomii pracy. Kontener przystosowany jest do żywienia (przygotowywania i wydawania posiłków) zgodnie ze sposobami przewidzianymi przez aktualne „Przepisy o działalności służby żywnościowej DU-4.21.1(B)” z wykorzystaniem posiłków:
Wyposażenie kuchni, w tym rozmiary urządzeń technologicznych są przystosowane do automatycznego podgrzewania konserw warzywno-mięsnych, warzywnych, bezmięsnych, dodatków węglowodanowych oraz zup, które posiadają standard GN.
Pomieszczenia i wyposażenie technologiczne zaprojektowano dodatkowo zgodnie z wymogami systemu HACCP (obrona przed nieumyślnym skażeniem produktu), wyposażone dodatkowo w elementy (dekontaminacja) wspomagające system Food Defence (obrona przed umyślnym skażeniem produktu).
Kontener zabezpiecza wyserwowanie jednorazowo nawet do 800 posiłków przy odpowiednim skonfigurowaniu wyposażenia z możliwością rozbudowy o kolejne moduły o dedykowanych funkcjonalnościach.
Kuchnia kontenerowa zbudowana jest na bazie kontenera 1C (możliwa zmiana na 1CC ale ta wersja wymaga pozwoleń przewozowych przy transporcie wojskowym) który spełnia wymagania PN-ISO 668:1999; PN-ISO 3874:1999 i PN ISO 1496:1999.
Kuchnia jest podzielona na dwa odseparowane przedziały:
Obsługa funkcji kontenera realizowana jest z jednego panelu (zasilanie główne, oświetlenie zasadnicze i pomocnicze, lampy UV-C).
Ze względu na specyfikę promieniowania UV-C system jest całkowicie zabezpieczony przed niepożądanym włączeniem lub innymi możliwymi błędami popełnianymi przez obsługę.
Kuchnia posiada autorski system odkażania pomieszczeń światłem ultrafioletowym UVC, który pozwala wyeliminować wszystkie patogeny na powierzchniach roboczych. Dodatkowo kontener posiada zabezpieczenie przed niepożądanym wejściem personelu w czasie dekontaminacji.
Nowością jest zastosowane ogrzewanie za pomocą paneli na podczerwień z funkcją stand-by do utrzymywania minimalnej temperatury, przeciwdziałając zamarzaniu instalacji wodno-kanalizacyjnej i prawidłowego działania podzespołów elektronicznych (w przypadku przechowywaniu w otoczeniu zewnętrznym).
Czas rozwinięcia zestawu w wykonaniu standardowym i osiągnięcia przez niego gotowości do pracy wynosi średnio do 1 godziny.
Czas zwinięcia i osiągniecie gotowości do transportu nie przekracza średnio do 2 godzin. Czasy te uzależnione są przede wszystkim od warunków terenowo-klimatycznych oraz stopnia wyszkolenia obsługi.