DANE ADRESOWE:
ZURAD Sp. z o.o.
ul. Stacyjna 14
07-300 Ostrów Mazowiecka
Poland

KRS Sąd Rejonowy w Białymstoku,
XII Wydział Gospodarczy KRS,
NIP: 7591615138
Numer KRS: 0000211833

REGON: 551331204
BDO: 000003672
Kapitał zakładowy: 3.650.000,00 zł
Koncesja MSWiA: Nr B-043/2005

KONTAKT
tel.:+48 29 64 42 610
kom.:+48 604 549 530
fax.: +48 29 746 25 31
www.zurad.com.pl
e-mail: sekretariat@zurad.com.pl

SZYBKIE DANE

Dostawy i szkolenia z użytkowania pierwszych Kontenerowych Kuchni Polowych nowej generacji dla Wojska

Dostawy i szkolenia z użytkowania pierwszych Kontenerowych Kuchni Polowych nowej generacji dla Wojska

17.01.2024

ZURAD rozpoczął pierwsze szkolenia z obsługi teoretycznej i praktycznej nowoczesnych Kontenerowych Kuchni Polowych KKP-200. Pierwsze szkolenia odbyły się w 9. Batalionie Dowodzenia w Olsztynie.

KKP-200 nowej generacji jest wysoko wyspecjalizowaną mobilną kuchnią, w której każdy element wyposażenia ma swoje miejsce usytuowania, wynikające z obowiązujących przepisów sanitarnych, bezpieczeństwa i ergonomii pracy. Kontener przystosowany jest do żywienia (przygotowywania i wydawania posiłków) zgodnie ze sposobami przewidzianymi przez aktualne „Przepisy o działalności służby żywnościowej DU-4.21.1(B)” z wykorzystaniem posiłków:

  • gotowanych, przygotowywanych z produktów świeżych,
  • gotowanych, przygotowywanych z produktów konserwowych,
  • przygotowanych z grupowych racji żywnościowych (szczególnie rekomendowana, nawet do 800 osób)
  • wydawanych w postaci suchego prowiantu

Wyposażenie kuchni, w tym rozmiary urządzeń technologicznych są przystosowane do automatycznego podgrzewania konserw warzywno-mięsnych, warzywnych, bezmięsnych, dodatków węglowodanowych oraz zup, które posiadają standard GN.

Pomieszczenia i wyposażenie technologiczne zaprojektowano dodatkowo zgodnie z wymogami systemu HACCP (obrona przed nieumyślnym skażeniem produktu), wyposażone dodatkowo w elementy (dekontaminacja) wspomagające system Food Defence (obrona przed umyślnym skażeniem produktu).

Kontener zabezpiecza wyserwowanie jednorazowo nawet do 800 posiłków przy odpowiednim skonfigurowaniu wyposażenia z możliwością rozbudowy o kolejne moduły o dedykowanych funkcjonalnościach.